Consultant

Vacature gesloten

Consultant

Relatics Ridderkerk

Wat is vereist?

 • HBO diploma
 • Affiniteit met softwareprogramma's
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je bent nieuwsgierig en gedreven
 • Je kunt zelfstandig werken

Wat krijg je?

 • €2.500-€3.750 bruto p/m (afhankelijk van ervaring)
 • 40-urige werkweek (flexibele werktijden)
 • 30 vakantiedagen (+ vakantiegeld) (op basis van fulltime dienstverband)
 • Mobiliteitsvergoeding
 • Gratis lunch
 • Stoelmassages, bedrijfsborrels en -uitjes
 • Mogelijkheid tot een lease-auto met onbeperkt privé kilometers
 • 100% pensioenvergoeding
 • Onbeperkt opleidingsbudget

Wat doe je?

 • 30% Klantbezoek
 • 10% Telefonisch klantcontact
 • 40% Uitvoeren configuratiewerk
 • 10% Opleiding
 • 5% Administratie
 • 5% Intern overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Consultant ben je verantwoordelijk voor een succesvolle implementatie en gebruik van de Relatics software bij de klant. Je analyseert de behoefte bij de klant en vertaalt dit naar een goed werkend product waar het bedrijf direct mee aan de slag kan. Je bent in een korte periode intensief bezig met een klant en bent voor diegene ook het eerste aanspreekpunt. Je neemt een kritische houding aan om er zeker van te zijn dat je de klant op de juiste manier helpt. Daarnaast verzorg je het trainings- en opleidingsaspect voor nieuwe gebruikers bij de klant om kennis over de Relatics software optimaal over te brengen.

Je werkt in een team bestaande uit negen consultants en rapporteert aan de teamlead.

Als je het leuk vindt om met verschillende lagen van een bedrijf om de tafel te zitten en je de meerwaarde van de Relatics software kunt overbrengen, dan is dit een baan voor jou.

Agenda

Consultant
Andries Penning

Ik heb een leuke dag wanneer de klantafspraak voorspoedig verloopt en we gezamenlijk tot goede beslissingen komen. Terug op kantoor kan ik dan meteen de input van de afspraak verwerken.

Ik heb een minder leuke dag als er niks van mijn werk terecht komt door allerlei ongeplande overleggen, belletjes en urgente zaken.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je houdt een scopesessie bij een nieuwe klant voor een nieuw project. Hoe ga je te werk?

Het doel van een scopesessie is om een helder beeld te krijgen van de wensen en behoeftes van de klant om uiteindelijk tot een gerichte opdracht te komen. Het resultaat van deze meeting is een opdrachtvoorstel met daarin de scope beschreven (wat wordt er wel en niet gedaan), de planning (wanneer wordt het gerealiseerd), en de verwachte inspanning (kosten).

Je bereidt je voor door je in te lezen in de historie van het contact van collega’s, het bekijken van de website van de klant en het doornemen van de LinkedIn profielen van je contactpersonen. Tijdens de afspraak laat je vooral de klant aan het woord. Je vraagt door naar het bedrijf en het project waar ze aan werken. Ook vraag je naar de problemen en verwachtingen die zij op dit moment hebben, en welke zaken ze belangrijk vinden om op te lossen.

Een scopesessie duurt meestal twee uur en hiervan is de klant meer dan 75% aan het woord. Het laatste kwartier gebruik je om alles samen te vatten, eventuele aannames van de kant te verduidelijken en om het vervolg te bespreken. Afhankelijk van je planning, ontvangt de klant een opdrachtvoorstel binnen twee werkdagen.

Groeipad

Het groeipad van Relatics staat niet vast en de vrijheid voor ontwikkeling is groot. Opleidingen worden aangemoedigd en er is geen persoonlijk maximaal opleidingsbudget. Je krijgt tijd om vrij te besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

Consultant
Medior Consultant
Senior Consultant

Werken bij Relatics

Relatics is een bedrijf uit Ridderkerk dat een uniek web-based applicatie heeft ontwikkeld waarmee organisaties hun informatievoorziening tijdens (infrastructurele) bouwprojecten van begin tot eind transparant kunnen laten verlopen. Iedere betrokkene is altijd op de hoogte van de actuele stand van eisen, risico’s en afspraken. Doordat Relatics automatisch inzicht biedt in de afhankelijkheden tussen de toepassingen en in de samenhang van de objecten met hun eisen én risico’s kunnen organisaties de faalkosten met tientallen procenten verminderen.

 • Hoofdkantoor in Ridderkerk
 • Wereldwijd actief
 • 10% / 90%
 • Gem. leeftijd 32 jaar
 • 50 medewerkers

Collega's

Zwen van Erkelens (20) - Software Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Relatics heeft mij de kans gegeven om mijn studie duaal te kunnen volgen en tegelijkertijd mijn passie - software ontwikkelen - te kunnen uitoefenen. Het geeft een kick om uit te mogen maken van dit bedrijf en bij te dragen aan de bekendheid van Relatics.

Wat was je vorige baan?
Shop Advisor.

Wat doe je in je vrije tijd?
Werken aan mijn 3D-printers en het automatiseren van dagelijkse handelingen (home automation).

Emma de Nie (28) - Support Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werkte bij mijn vorige werkgever veel met Relatics en kwam regelmatig hier op kantoor. De software is super cool; lekker technisch maar vooral listig. De mensen zijn bijzonder, ze houden van een goede grap, een constructieve discussie en zijn vooral allemaal heel erg aardig. Ik kan hier echt mijzelf zijn en dat voelde ik al voordat ik er werkte.

Wat was je vorige baan?
Consultant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Heel divers. Kan elke maand variëren van yoga en surfen tot pianospelen of lezen. Of gewoon niks doen.

Gerben de Lange (26) - Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Relatics komen werken omdat uit het sollicitatiegesprek al bleek dat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en het doen van uitdagende projecten in zowel het binnen- en buitenland.

Wat was je vorige baan?
Business Development Assistant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Gamen en motorrijden.

Anouk Borsboom (21) - Software Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben via LinkedIn benaderd via, inmiddels, mijn manager. Hij was zo enthousiast dat ik dezelfde dag nog op gesprek kwam. De sfeer hier voelde gelijk goed: het team is klein en mensgericht, je bent alles behalve een nummertje. Toen ik zag dat het geven van feedback en discussies voeren op een respectvolle manier verloopt en gewaardeerd wordt, wist ik dat ik hier wilde werken.

Wat was je vorige baan?
Software Developer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Van alles en nog wat: Lezen, schrijven, gamen, koken, shows bingen, Japans leren.

Kris de Waal (34) - Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn studie leerde ik over "semantic technology". Ik was zo enthousiast dat ik gelijk op LinkedIn ben gaan zoeken. Er was eigenlijk maar één bedrijf met een uniek product en dat was Relatics. Na mijn eerste gesprek mocht ik gelijk blijven en de rest is geschiedenis.

Wat was je vorige baan?
SAP Supporter.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fitness, hardlopen, sportevenementen en cabaretvoorstellingen bezoeken.

Jasper Lammens (29) - Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag werken bij een bedrijf dat een eigen software product verkocht in combinatie met bijbehorende filosofie.

Wat was je vorige baan?
Accountmanager.

Wat doe je in je vrije tijd?
Gamen.

Gerben Oudijn (24) - Systeembeheerder

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Wat mij direct opviel bij Relatics is de leuke sfeer en dat is voor mij erg belangrijk. De sfeer op kantoor gaf mij meteen een goed gevoel. Je krijgt veel vrijheid en er is altijd een mogelijkheid om bij te leren of door te groeien. Verder is er een goede lunch en worden er geregeld leuke dingen georganiseerd.

Wat heb je gestudeerd?
IT Beheerder.

Wat doe je in je vrije tijd?
Buiten zijn, ontspannen en gamen.

Laura Kamp (22) - HR Officer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na afloop van mijn stage bij Relatics wilde ik eigenlijk helemaal niet weg en ben ik hier blijven werken. De leuke sfeer, fijne collega's en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga!

Wat heb je gestudeerd?
Momenteel deeltijdstudie Human Resource.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, uiteten gaan en tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Frank Keizer (39) - Lead Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Vanuit mijn vorige baan kreeg ik veel met Relatics te maken. Mijn affiniteit met IT en techniek en de mogelijkheid om echt een verschil te maken, heeft me doen besluiten bij Relatics te solliciteren.

Wat was je vorige baan?
Consultant Systems Engineering.

Wat doe je in je vrije tijd?
Klussen, familie activiteiten, leren, koken en muziek.

Brandon Könemann (28) - Consultant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Relatics gaan werken vanwege de open en enthousiaste sfeer die binnen het bedrijf heerst. Het voorgaande gecombineerd met een tof product maakte de cirkel rond.

Wat was je vorige baan?
Business Intelligence Consultant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetballen.

Interessante baan?